Добредојдовте во Панада
✉ info@panada.com.mk 📱 072 626 992
Орешани бб, 1053 Зелениково, Скопје

Други Заболувања

Други Заболувања

 

 

 

Во Панада може да престојуваат, живеат и да бидат комплетно услужени лица со следниве дијагнози:

 • Мијастенија гравис
 • Паркинсонова болест (Morbus Parkinson)
 • Алцхајмерова болест
 • Мултиплекс склероза
 • Дистрофија на мускулатури
 • Астма
 • Бронхити и бронхопнеумонии
 • Состојба после мозочен удар со комплетна или некомплетна одземеност
 • Дистрофии на мозок
 • Состојба после сообраќајни повреди
 • Скршеници на горните или долните екстремитети (раце, нозе)
 • Вештачки колкови
 • Дијабетес (Dijabetes Welitus) со нарушена здравствена состојба: слепило, одземеност, неподвижност
 • Артериосклероза
 • Карцином (рак)
 • Како и лица со други потреби. Лица на кои им е потребно туѓа нега и грижа, кои се во добра здравствена состојба, но се во длабока старост